Berrefonds info

SPONSORDOSSIER

Inleiding

Het overlijden van een kindje is een bijzonder ingrijpende en schokkende gebeurtenis.
Er is het verlies, het lege wiegje, de stille kinderkamer. De vervlogen toekomstdromen. Als ouder blijf je achter met een eindeloos groot verdriet.
Elk verlies is anders. Elke ouder reageert er ook anders op. Hoe jij je voelt na het verlies van je kindje is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de omstandigheden van het overlijden en je eigen persoonlijkheid. Kwam het overlijden plots of ging het al een tijd niet zo goed? Was de baby te vroeg geboren of voldragen?
Wat is het Berrefonds en wat brengen zij de ouders:

Het Berrefonds bereikt op dit moment jaarlijks 800 ouderparen die in Vlaanderen of Brussel hun kindje verliezen. Wat in 2009 heel klein begon als onderdeel van een persoonlijk rouwproces is intussen uitgegroeid tot een grote en warme organisatie.
Het Berrefonds wil in de eerste plaats ondersteuning bieden aan ouders die worden geconfronteerd met het verlies van hun kindje. Maar in het contact met die ouders zijn ziekenhuizen vaak een belangrijke partner. Momenteel werkt het Berrefonds daarom al samen met 26 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen.
Koesterkoffers (*):
Een valiesje met allerlei spullen waarmee kinderen herdacht kunnen worden. Zo geeft een linnen zakje de mogelijkheid om de laatst gedragen kleren van het kind te bewaren, zodat diens geur langer behouden blijft.

Dankzij onze talrijke sponsors kan het Berrefonds voorzien in de noden van de ouder van een sterrenkindje.
(*) koesterkoffer: verkozen tot woord van het jaar 2017
Herinneringsdozen
De inhoud van elke doos is uniek voor elk kind en afhankelijk van de situatie, mogelijkheden en wensen van de ouders. De basis van de herinneringsdoos bestaat onder andere uit een afdruk van handjes en/of voetjes in verf en gips, een briefkaars, een windmolentje, een foto en een invulboekje. Maar we hechten ook heel veel belang aan de identiteit van het kindje.
Daarom krijgen alle ouders de kans om een uniek op maat gemaakt hemdje, dekentje en setje van mutsjes uit te kiezen. Steeds op maat van de zwangerschapsduur en vervaardigd door warme handen die samen verdriet willen dragen.

Goed om weten daarbij is dat een gevulde koesterkoffer het Berrefonds zo’n 56 EUR kost.

Café Coolhem – Coolhem fietst voor het Berrefonds
Gelegen in het hartje van Kalfort (Puurs) Coolhemstraat 1.
Contact : tel. 03 5016566 of 0495 824689 (Cindy)

Vorig jaar werd onze kalfortse gemeenschap getroffen door het verlies van een kindje. Dit heeft ons zo hard getroffen dat we besloten hebben om één van onze activiteiten in te richten als steun aan het Berrefonds.

Praktisch:
Sponsorbedragen met een gevraagde visibiliteit als tegenprestatie kunnen worden gestort op rekening “Coolhem steunt Berrefonds” rekening bij Argenta BE15 9731 8723 8730.
Voor een gift vanaf 40 euro (zonder tegenprestatie) is een fiscaal attest mogelijk. Stortingen dienen dan te gebeuren via de Koning Boudewijnstichting rekening BE10 0000 0000 0404 met vermelding ***016/0930/00723***.
Een materiële bijdrage (al dan niet voor onze tombola) nemen we graag in ontvangst. Contacteer vooraf even Cindy tel. 03 5016566 of 0495 824689 – Coolhemstraat 1, te 2870 Puurs
Koesterkoffer/Berrefonds
Sint-Vincentiusstraat 12
2018 Antwerpen
03/257.13.63
berrefonds@hotmail.com

Reacties zijn gesloten.